12 Juni 2016 Zicht op Loon bij het Witte Kasteel

12 Juni 2016 organiseerd Kunst Looon op Zand en Het Witte Kasteel het evenement ´Zicht op Loon`.

Om 11.00 uur is de officiële opening met de vendelgroet door Gilde St. Ambrosius, met een openingswoord van de burgemeester van de gemeente Loon op Zand, Wim Luijendijk.

In Het Witte Kasteel wordt de gemeentelijke kunst geëxposeerd. Sophia’s opleidingsorkest zal een optreden verzorgen en vanaf 14.00 uur zal Kingsway optreden.

In de kasteellaan is er een kunstmarkt van 12.00 uur to 17.00 uur, met de professionele kunstenaars, waar Anke tegenover de ingang van Het Witte Kasteel staat, samen met vele andere professionele kunstenaars. Goud-en zilvere sieraden, beelden, schilderijen en glaskunst zullen te zien en te koop zijn. Met optredens van Barbershopkwartet Linq die door de laan lopen. In de laan zullen ook de tekeningen van de kinderen van de basisscholen, De vlinderboom, De Blokkendoos en De lage Weijkens te zien zijn.

In de Wetering is om 12.00 uur de opening met Barbershopkwartet Linq. Daar staan de plaatselijke kunstenaars van de gemeente Loon op Zand.

In St. Jan onthoofdingskerk zullen Kerkschatten, Iconen en kerkstola’s te bezichtigen zijn. De Heemkundekring Loon op ’t Sandt geeft elk heel uur rondleidingen door de kerk en de toren.

Op Place du Kiosk kunt u de Loonse kunstenaars in actie zien.

In de bibliotheek is er een poppentheater en leest Antoinette Greven voor. Na iedere activiteit is er een mogelijkheid voor de kinderen om te schilderen.

‘Zicht op Loon’ wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank en de gemeente Loon op Zand.

U bent van harte welkom op de kunstontmoeting in het mooie dorp Loon op Zand. Kunst voor alle leeftijden.

Zicht op Loon A2