Wie is Anke

Anke Dielemans (40 jaar) was als klein kind al bezig met mooie dingen maken. Al jong wist ze dat ze later kunstenares wilde worden. Van haar achtste tot haar achttiende had ze les van een kunstenaar om alle technieken eigen te maken. Tekenen, schilderen, fotografie en boetseerwerk waren daar onderdeel van.

In de jaren negentig begon ze op canvas te schilderen en dat werd haar passie. Daar kon ze haar emoties, gevoel en inspiratie op kwijt. Dat zijn dan ook de hoofd thema’s van haar werken. Gevoel en emotie zijn in alle schilderijen terug te vinden.

Andere technieken blijft ze uitproberen. Gips gieten, speksteen en albast bewerken, leerbewerking, airbrushen, kleding ontwerpen en maken, tatoeëren, meubels restaureren en ontwerpen, sieraden maken en ontwerpen, krijt, klei. Ze is dan ook in veel technieken autodidact.

Van bollen van acryl maakt Anke lampen in vele kleuren en maten. Het acryl wordt bewerkt met een frees en daarna vele uren schuren. Als ze eenmaal geschuurd zijn worden ze met spuitbus of airbrush bewerkt waardoor het unieke exemplaren worden.

Haar stijl is herkenbaar en met geen andere kunstenaar te vergelijken.  Ze heeft een inspiratiebron, M. C. Escher, Leonardo Da Vinci en haar eigen vader en moeder. Door elke keer haar eigen werk te verbeteren en verfijnen zijn de werken geworden tot wat ze nu zijn.

Van 2013 tot 2017 is Anke bestuurslid van de Kunstcommissie Loon op Zand (www.kunstloonopzand.nl), die als doel hebben een platform te zijn voor kunstenaars in de omgeving. Met veel plezier en inzet heeft zij ook andere kunstenaars een plek geven om hun werken te laten zien. Samen hebben zij meerdere exposities georganiseerd.

Op verschillende basisscholen in Kaatsheuvel is Anke betrokken bij kunstprojecten voor de leerlingen. Kunst in samenwerking met natuurmonumenten, samen met leerlingen de bossen in. En kunst op de muren van de speelplaats.

In 2016 en 2017 is Anke werkzaam als begeleider complexe zorg voor Idris. Dat houdt in dat ze verstandelijk beperkte mensen begeleidt en hen helpt hun doelen te bereiken in het leven. Samen creatief bezig zijn kan ze meer kwaliteit van leven geven.

In 2018 is Anke creatief bezig bij zorgatelier Las in Tilburg voor mensen met niet-aangeboren-hersenletsel.

Tatoeëren is Anke nu aan het ontdekken. Haar specialisatie legt ze in het helpen van mensen met een litteken, wijnvlek of andere ‘oneffenheid’ van hun lijf. Ze weer blij maken met hun eigen lichaam geeft voldoening in het tatoeëren.

Anke werkzaam geweest bij zorgatelier De Polder in Waalwijk. Een zorgatelier met haar specialisatie voor mensen met niet-aangeboren-hersenletsel. Met veel warmte en plezier kan ze iets betekenen voor de deelnemers daar.

Ook heeft Anke ervaring bij een creatieve dagbesteding met verschillende doelgroepen.

In oktober 2019 is Anke gestart met Zorgatelier Anke, creatieve dagbesteding voor mensen met niet-aangeboren-hersenletsel. Een kleinschalig zorgatelier in Kaatsheuvel. www.zorgatelieranke.nl

Kunst in de breedste zin van het woord stroomt door haar aderen. Elke dag de wereld een beetje mooier maken is het motto van Anke.

Geniet van wat Anke mooi vindt.

 Anke Dielemans

profiel