Wie is Anke

Anke Dielemans (42 jaar) was als klein kind al bezig met mooie dingen maken. Al jong wist ze dat ze later kunstenares wilde worden. Van haar achtste tot haar achttiende had ze les van een kunstenaar om alle technieken eigen te maken. Tekenen, schilderen, fotografie en boetseerwerk waren daar onderdeel van.

In de jaren negentig begon ze op canvas te schilderen. Daar kon ze haar emoties, gevoel en inspiratie op kwijt.

Andere technieken blijft ze uitproberen. Gips gieten, mallen maken, speksteen en albast bewerken, leerbewerking, airbrushen, kleding ontwerpen en maken, tatoeëren, meubels restaureren en ontwerpen, sieraden maken en ontwerpen, krijt, klei of epoxy. Ze is dan ook in veel technieken autodidact.

Van bollen van acryl maakt Anke lampen in vele kleuren en maten. Het acryl wordt bewerkt met een frees en daarna vele uren schuren. Als ze eenmaal geschuurd zijn worden ze met spuitbus of airbrush bewerkt waardoor het unieke exemplaren worden.

Haar stijl is herkenbaar en met geen andere kunstenaar te vergelijken.  Ze heeft inspiratiebronnen, M. C. Escher, Leonardo Da Vinci en haar eigen ouders.

Van 2013 tot 2017 is Anke bestuurslid van de Kunstcommissie Loon op Zand (www.kunstloonopzand.nl), die als doel hebben een platform te zijn voor kunstenaars in de omgeving. Met veel plezier en inzet heeft zij andere kunstenaars een plek geven om hun werken te laten zien. Samen hebben zij meerdere exposities georganiseerd.

Op verschillende basisscholen in Kaatsheuvel is Anke betrokken bij kunstprojecten voor de leerlingen. Kunst in samenwerking met natuurmonumenten met leerlingen in de bossen en kunst op de muren van de speelplaats.

In 2019 is een kunstwerk van Anke in de vorm van een gedicht geplaatst, bij de fietstunnel F261 voor het Eftelinghotel. Deze tunnel is nu omgedoopt tot ‘Wenstunnel’.

In oktober 2019 is Anke gestart met Zorgatelier Anke, creatieve dagbesteding voor mensen met niet-aangeboren-hersenletsel. Een kleinschalig zorgatelier in Kaatsheuvel. www.zorgatelieranke.nl

Momenteel is Anke bezig met de opleiding tot beeldend vaktherapeut aan de Hoge School Utrecht. www.vaktherapie.nl

Kunst in de breedste zin van het woord stroomt door haar aderen. Elke dag de wereld een beetje mooier maken is het motto van Anke.

Geniet van wat Anke mooi vindt.

 Anke Dielemans

profiel